poczęstunek klasy I TŻ
Poczęstunek dla gości..
5W przeddzień dni otwartych uczniowie klasy I ŻWO kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych przygotowali dla gości odwiedzających naszą szkołę poczęstunek. Uczniowie wykonali słodkości: muffinki z czekoladą, babeczki szpinakowo - cytrynowe z jabłkiem, babeczki biszkoptowe z bitą śmietaną i czekoladą, ciasto czekoladowe - brownie, kokosanki oraz przekąski: parówki z serem i boczkiem, parówki w cieście francuskim, nuggetsy, paszteciki z grzybami, babeczki kruche z różnymi pastami, tartinki.
Układamy jadłospisy w programie Aliant
Warsztaty z Piotrem Pobłockim
Warsztaty z Piotrem Pobłockim: „Układamy jadłospisy w programie Aliant”
22 stycznia 2019 r. na terenie szkoły w sali 111 odbyły się warsztaty dla uczniów klas 1 ŻWO i 3 ŻOE kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, których tematem było układanie diet w programie Aliant. Poprowadził je Pan Piotr Pobłocki nauczyciel akademicki z Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Po przedstawieniu działania programu, uczniowie w kalkulatorze jadłospisów dodawali nowe produkty określali ich ilość podczas tworzenia jadłospisów, a także zmieniali produkty lub ich ilości modyfikując jadłospisy, edytowali wyniki swoich działań. Program sumował ilości użytych kcal , białka, tłuszczy, węglowodanów ogółem wraz z oznaczeniem kolorystycznym zaspokojonej normy, w posiłku podawał sumę jego wartości energetycznej i odżywczej w stosun
Studniówka 2019
Bal studniówkowy tegorocznych maturzystów
21Studniówka 2019 naszych maturzystów odbyła się 25 stycznia w sali lustrzanej Karczmy Rajcula w Paniówkach. Bal studniówkowy klas 4 EEO i 4 ŻHS otwarła pani dyrektor Teresa Stasik-Szyszka. Taneczne pląsy maturzyści rozpoczęli w rytmie poloneza, w choreografii pani Justyny Skowrońskiej. A potem było... głośno i wesoło. Zapraszamy do galerii.
List Głównego Inspektora Sanitarnego
Informacja GIS i Komendanta Głównego Policji w sprawie substancji psychoaktywnych
Konsultacje w dniu 15.01.2019 r.
Wykaz sal w których odbędą się konsultacje w dniu 15.01.2019. godzina 17:30
Kuchnia molekularna z p. Łukaszem Konikiem
Kuchnia molekularna z p. Łukaszem Konikiem z ŚWSM w Katowicach
9Wykłady i wspólne gotowanie z pasjonatem kuchni molekularnej Łukaszem Konikiem w ŚWSM w Katowicach.
W dniu 09 stycznia 2019 r. uczniowie Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Ornontowicach z klasy I ŻWO i IIŻAK, kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w wykładzie i pokazie Kuchni Molekularnej. Wykłady i wspólne gotowanie z ochotnikami z widowni prowadził Szef Kreatywny w diecie Lightbox oraz pasjonat kuchni molekularnej Łukasz Konik na auli kinowej w Śląskiej Wyższej Szkole Medycznej w Katowicach.
Zmiana planu lekcji
Od 14 stycznia 2019 r.
O poniedziałku, 14 stycznia następuje zmiana planu lekcji. Proszę wychowawców o aktualizację planu w dzienniku elektronicznym.
Uniwersytet Młodego Odkrywcy
Nasza szkoła przystąpiła do programu realizowanego przez Śląskie Międzyuczelniane Centrum Edukacji i Badań Interdyscyplinarnych.
Ruszyła rekrutacja wśród pierwszych klas do projektu „Uniwersytet Młodego Odkrywcy”. Projekt ma na celu między innymi wzbudzać ciekawość, inspirować do twórczego myślenia, rozwijać zainteresowania i pasje naszych młodych odkrywców.
Dzwonki
Czwartek 25.04.2024Kalendarz
brak danychGaleria zdjęć
brak danychLiczba wizyt
liczba odwiedzin: 2488553